top of page
Ara

Airbnb CEO'su: ‘Seyahatler artık eskisi gibi olmayacak’

Uçuşlar bitti. Yol gezileri artık yeni moda.

Airbnb'nin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky, koronavirüs pandemisinin seyahat şeklimizi kalıcı olarak değiştireceğini ve havayolu kolaylığına rağmen araçla ulaşım seçeneğinin artıracağını öngörüyor.


“Seyahatin asla COVID öncesi şekline geri dönmeyeceğini söylemek için kayda geçeceğim; olmayacak olacağına da kesinlikle inanmıyorum, ” diyen 38 yaşındaki Chesky, San Francisco'daki evinden bir Zoom röportajında ​​şu ifadelere yer verdi: “Bazen onlarca yıl süren dönüşümün gerçekleştiği dönemler oluyor. İçinde bulunduğumuz dönemde onlardan sadece bir tanesi”


Sektör, 2008’in Büyük Durgunluk döneminden daha büyük bir değişim geçirdiğini söylüyor. Sonuç olarak, seyahatin bugününü ve geleceğini daha yerel ve daha az uçak temelli olarak görüyor.

“İnsanlar uçaklara binmiyorlar, sınırları geçmiyorlar, şehirlere anlamlı bir şekilde seyahat etmiyorlar, iş için seyahat etmiyorlar” diyor. “Arabaya biniyorlar. 200 mil veya daha az uzakta olan topluluklara seyahat ediyorlar. Bunlar genellikle çok küçük topluluklardır. Evde kalıyorlar ve daha uzun kalıyorlar. ”

Airbnb’nin dahili işletme standartları bunu içerir. Kısa vadeli ev kiralama şirketi, ülke içi seyahatin pandemi öncesi seviyelere döndüğünü gördü. Uluslararası seyahat ise, koronavirüs tarafından azalmaya devam ediyor. Hava yolculuğu sonunda iyileşecek olsa da, Chesky, tatil tercihlerinin yerelleştirilmeyeceğini öngörüyor.


“İnsanlar bir gün uçaklara geri dönecekler” diyor. “Ama benim düşündüğüm şeylerden biri kalıcı bir değişim… gezginlerin nereye gittiğinin yeniden dağıtılması.”


Roma, Paris ve Londra gibi kitlesel turizm atıfları, yorgun pandemi mağdurlarına daha az çekici gelecektir; milli parklar ve küçük, yakındaki topluluklar giderek daha popüler hale gelecektir.


Chesky, “Bu, gelecekte seyahat yüzdesi olarak küçülecek ve bence daha küçük toplulukları ziyaret eden insanlar tarafından bir miktar yer değiştirecek veya en azından dengelenecek” dedi.


Araç kullanımı aynı zamanda, insanların seyahat ihtiyacını karşılarken, artık iş için değil, zevk alınan bir hobi olma olasılığı daha yüksektir.


“Bence birçok insan bir toplantı yapmak için uçağa binmek zorunda olmadıklarını anlayacaklar. Demek istediğim, seninle bir ofiste tanıştım, ama şimdi sanal ortamda görüşmelerimizi sürdürüyoruz, ”diye bitiriyor, Chesky.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page