top of page
Ara

Adidas, çevre dostu güneş enerjili kulaklılarını duyurdu

“Daha iyi bir gelecek için bir hareketin parçası olduğunuzu hissetmek istiyorsanız, aradığınız teknoloji burada”

Adidas RPT-02 SOL kulaklıkları, iki şirket - Adidas ve Zound Industries arasındaki işbirliğinin sonucu olacak şekilde piyasaya bu sloganla tanıtılacak. Bu arada, ikincisi Marshall ile de işbirliği yapıyor.


Adidas RPT-02 SOL neden bu kadar ilginç? Her şeyden önce, bunların bir güneş pili ile donatılmış kablosuz kulaklıklar olduğu gerçeği. Evet, güneş onları besleyecek. Aynı zamanda güneşin altında saatlerce takılmanıza da gerek kalmayacak. Geliştiriciler, pil ve diğer bileşenler tamamen güneş enerjisiyle çalışacağı için kulaklıkların herhangi bir ışık kaynağından şarj edileceğini iddia ediyor.


Ancak kulaklığınızı şarj etmenin tek yolu bu değil. USB Type-C portu üzerinden her zamanki gibi yakıt ikmali yapabilirsiniz. 80 saatlik çalışma için bir şarj yeterli olmalıdır. Kulaklıklarda, şarj işleminin yoğunluğunu gösteren bir gösterge ışığı bulunur.


Diğer bir özellik ise adidas RPT-02 SOL geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır. Örneğin, plastik parçalar geri dönüştürülebilir ve klimaların, araba farlarının ve plastik şişelerin geri dönüştürülmesinin sonucudur. Kumaş bölümleri için geri dönüştürülmüş polyester kullanılmış ve ambalaj geri dönüştürülmüş kağıt kullanılarak yapılmıştır.


Şu anda, Adidas RPT-02 SOL, 2022'nin ilk yarısından daha erken olmayan bir ticari ürün haline gelecek olan sadece iddialı bir fikir. 199 ila 229 dolara mal olacaklar. Duyuru sırasında zaten öğreneceğiz. kulaklıklar hakkında daha fazla ayrıntı; ancak burada aktif gürültü azaltma olmayacağı zaten biliniyor.


Rosell, Digital Trends'e verdiği demeçte, "Yaklaşık üç yıldır Adidas ile çalışıyoruz ve değerlerimizin sürdürülebilirlik, esenlik ve yenilik gibi alanlarda gerçekten güçlü bir şekilde arttığını görüyoruz" dedi. "Teknoloji söz konusu olduğunda misyon, zorlu atletizmden atletizme kadar çeşitli şekillerde antrenman yaparken kullanım için en iyi ses ürünlerini sağlamaktır."


Rosell, "Ana farklılıklardan biri, herhangi bir ışıktan güç almalarıdır," dedi. “Doğrudan güneş ışığı en güçlü kaynak olacaktır; ancak iç mekan aydınlatması veya daha da iyisi, pencerelere yakın olması bile enerji üretecektir. Hücreler, uygulamalarında esnektir ve geleneksel güneş pilleriyle aynı şekilde gölgelenmeye karşı hassas değildir.”


Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page