top of page
Ara

80/20 kuralıyla Instagram'da şirketinizi nasıl büyütebilirsiniz?

Günde sadece 15 dakika içinde yüksek katılımlı bir kitle elde etmek için üç adım.

Pareto İlkesi olarak da bilinen 80/20 kuralı, etkinliklerinizin %20'sinin sonuçlarınızın %80'ine katkıda bulunduğunu göstermektedir.


Muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur. Modaya uygun bir verimlilik / yönetim prensibi. Mümkün olan en iyi sonuçları alırken zaman kazanmak istiyorsanız, en iyi sonuçları sağlayan görevleri belirlemenin önceliğiniz olması gerektiğini belirtir.


Instagram stratejileri ve büyümesi söz konusu olduğunda, insanların genellikle Instagram'a harcayacak zamanları olmadığını ve genellikle otomasyon araçlarını ve hedef kitle odaklı özelleştirilmiş botları (sanal kullanıcıları) kullanmalarının nedeni budur.


Bu otomasyon yöntemleri, uygulamada günde bir dakika harcamadan hesabınızın hızlı bir şekilde büyümesini sağlamanıza rağmen, hayranlara ve potansiyel müşterilere dönüşecek nitelikli takipçiler elde etmenin en iyi yolu değildir.


Instagram'da hedef kitlenizi nasıl belirlersiniz?

Çoğu insan için, bir pazarlama aracı olarak önemli rolü vardır. Bir çoğu için Instagram demek; web sitenize veya işletmenize trafik çekmek için Instagram'ı aktif olarak kullanmak.


Instagram şu an için harika bir araç. Son derece popülerdir ve katılım oranı genellikle yüksektir.

Ve, uygulamanın "keşfet" bölümü, hashtag'ler, ad ve konuma göre arama, arama motoru optimizasyonu oyununuz güçlü ise, profilinize ve dolayısıyla web sitenize gerçekten bir ton trafik çekebilirsiniz.

Buradaki ana fikir nitelikli takipçiler elde etmektir. Özel bir alanda iş yapıyorsanız veya içeriğinizle gerçekten ilgilenecek ve sonunda müşterilere dönüştürülecek kişilerin dikkatini çekebilirsiniz.


Bir milyon kişi sizi takip ediyorsa, ancak bunların hiçbiri bir satın alma işlemi gerçekleştirecek kadar nitelikli değilse, işletmenizle veya Instagram sayfanızla para kazanmanız pek olası değildir.


Ancak, bin kişi sizi takip ederse ve diyelim ki, bu takipçilerin %2'si yüksek düzeyde etkileşime girdiyse, 20 potansiyel müşteriniz var! Bu, iş modelinize bağlı olarak geçim sağlamak için yeterli olabilir.

Bir bot kullanarak, takipçileri alıyorsunuz, bu kesin. Ancak, bu kişilerin çoğu sizi yalnızca takip etmeye başladığınız için veya en son yayınlarında 15 beğeni ile spam gönderdiğiniz için sizi takip etmeye başlayacak.


Botlar (sanal kullanıcılar) farkındalığı arttırmanın harika bir yoludur. Bu insanlar profilinize gidiyor ve sizi takip ediyorlar, bu yüzden içeriğinize biraz ilgi gösteriyorlar. Ancak onların katılımı, tek iş kaynağınız olacak kadar derin değildir ve yatırımlarınızı kazanca dönüştürme konusunda yeterli olmayabilir.


Botlar dolgun takipçi sayılarına ulaşmanın harika bir yoludur, ancak kitle oluşturmak için sürdürülebilir bir yol değildir.


Bir kitle yaratmak istiyorsanız, önemli olanlara odaklanın

Instagram'ın çok zaman aldığını düşünüyorsanız ve hızlı ve hızlı sonuçlar almak için bir bot kullanmanız istendiyse, belki de bunu okumalısınız.


Pareto Prensibini takip edelim. Instagram için önemli olan şeylere odaklanalım ve gerisini keselim. Bu şekilde, en iyi sonuçları kısa sürede elde edersiniz, çünkü yine çabalarınızın %20'si sonuçların %80'ine katkıda bulunur.


Bu yüzden %80'e odaklanalım ve yine de sürdürülebilir bir kitle oluştururken uygulamaya mümkün olduğunca az zaman harcayalım. Ürünlerinizi satın alıp markanıza yatırım yapacak bir kitle.


Bu yöntem günün 15 dakikasını gerektirir. İsterseniz daha iyi sonuçlar için daha uzun süre yapabilirsiniz.

Instagram'a her gün 15 dakika harcamak istemiyorsanız, belki de markanız için farklı bir trafik kaynağı düşünmelisiniz. Instagram büyümek için zaman ve çaba gerektirir.


1. Takip ettiğiniz kişilerin içeriğini beğenerek zaman harcamayın

Tamam, bu arkadaşlarınız için çok hoş değil, ama beğenmek fazla bir şey yapmıyor. Zaman kazanmak ve en iyi sonuçları almak için buradayız.


2. Uygulamanın Keşfet bölümüne gidin ve niş işinizle alakalı yayınları arayın

Konuma, hashtaglere, önerilen hesaplara veya influencerlara göre arama yapabilirsiniz.


İşletmenizle alakalı bir sürü yayın bulmak için ihtiyacınız olan herhangi bir aracı kullanın.


Kitlenizin platformda bakması ve etkileşimde bulunması gereken içeriği düşünmeye çalışın.


3. Bu yayınlara yorum yapın

İlham vermekle uğraşmazsanız ve hızlı bir şekilde yazmak için alakalı ve nazik yorumlar yapabilirseniz, gidin ve zincir yorumlamaya başlayın.


15 dakika boyunca doğrudan yorum yapın. Bu, 15 dakikada 30 ila 50 yorum gibi bir şeyi temsil etmelidir. Haftada 200 ila 350 yorum gibi. Birinin içeriği hakkında yorum yaptığınızda, bu kişinin profil sayfanızı kontrol etme ve sizi takip etme şansı daha yüksektir.


Ne yazacağınızı düşünmede daha fazla sorun yaşıyorsanız, 80/20 kuralını biraz daha zorlayın ve yalnızca güçlü bir katılım oranı olan yayınlara yorum yapın.


Bu içerik parçalarını tespit ettikten sonra, başlığı dikkatlice okuyun ve alakalı bir yorum bırakın (ya da kişinin sorduğu soruyu cevaplayın ya da söylediklerine farklı bir bakış açısı vererek onlara değer katın).

Altyazılarını okumak için zaman harcadığınızı ve içeriklerini önemsediğinizi mümkün olduğunca göstermeye çalışın.


Daha yüksek katılım hesapları genellikle topluluklarını ve etkileşimlerini önemser. Yorumunuzu görme olasılıkları daha yüksektir. Kitleleri, sizin ve markanız için daha fazla iletişim ve farkındalığa yol açacak yorumunuzla da etkileşime girebilir.


Bu yöntem profil görünümlerini ve takipçilerini artırır

Bu yöntemi izlerseniz, çok sayıda profil görünümü bekleyebilirsiniz. Ve takipçilerinde önemli bir büyüme bekleyebilirsiniz.


Muhtemelen bir bot kullanmak kadar muhteşem olmaz, ancak bu insanlar sizi takip edecek ve sizinle etkileşime girecek, bu da Instagram'ı işiniz için ciddi bir trafik kaynağı olarak alıyorsanız aradığınız şeydir.


Instagram kitlenizi organik olarak büyütmenin en hızlı yolu budur.


Her gün bunu yapmak için istediğiniz kadar zaman harcayabilirsiniz, ancak hepsinin bir tutarlılık meselesi olduğunu unutmayın. Haftada bir saat yerine her gün 15 dakika yapın.


Belki yorucu bir iş gününden sonra akşamları rutinin bir parçası olun. Yorum yazmak çok fazla beyin enerjisi gerektirmez, ancak etkileşimli takipçiler elde etmek için oldukça verimli ve güçlü bir şekilde önemsenmez.


Unutmayın, bazen hepsi sayılarla ilgili değildir. Bazen bu yüzeysel vizyonun ötesine geçmeli ve dünya iş ölçütlerine daha fazla önem vermeye başlamalısınız.


Sadece yoğun takipçiler ve yüksek sayılar markanıza yatırım sağlayacak finansmanı sağlaması mümkün değil ancak oldukça etkileşimli, hatta küçük bir kitle finansal yatırım ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

0 yorum
bottom of page