top of page
Ara

500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri sızdırıldı, çevrimiçi satışa çıktı

Güncelleme tarihi: 23 Nis 2021

Sızan dosyalar yalnızca LinkedIn profil bilgilerini içeriyor. Hacker forumundaki örnekte kredi kartı bilgileri veya yasal belgeler gibi hassas verilere rastlanmadı

500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri sızdırıldı, çevrimiçi satışa çıktı

E-posta adresleri, telefon numaraları, diğer sosyal medya profillerine bağlantılar ve profesyonel ayrıntılar dahil olmak üzere 500 milyon kullanıcı kaydı içeren, 6 Nisan'da çevrimiçi olarak satışa sunulan devasa bir LinkedIn hesap verilerinin yer aldığı bir arşivin ortaya çıkması tartışmaları da beraberinde getirdi.


Siber güvenlik ve teknoloji üzerine çevrimiçi yayın yapan platformlardan Cybernews websitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 500 milyon LinkedIn kullanıcısının tam adlarını, e-posta adreslerini, telefon numaralarını, işyeri bilgilerini, cinsiyetlerini, LinkedIn ID'lerini ve diğer sosyal medya profillerine olan bağlantılarını içeren veriler, çevrimiçi bir hacker forumunda satışa sunulduğu ifade edildi.


Hacker forumundaki kullanıcılar sızdırılan örnekleri yaklaşık 2 Dolar değerinde forum kredisi için görüntüleyebilirken, hacker veritabanını muhtemelen bitcoin cinsinden en az dört basamaklı bir miktar için açık artırmaya çıkarıyor gibi görünüyor.


Forumdaki gönderinin yazarı, verilerin LinkedIn'den alındığını iddia ediyor. Siber haber araştırma ekibi, hacker forumunda verilen örneklere bakarak bunu doğruladı. Ancak, satıştaki LinkedIn profillerinin güncel olup olmadığı belirsizliğini koruyor.


Sızan dosyalardaki veriler, LinkedIn kullanıcılarına karşı hedefli kimlik avı saldırıları, e-postaları ve telefon numaralarını istenmeyen e-postalar veya LinkedIn profillerinin ve e-posta adreslerinin şifrelerini farklı platformlarda hack faaliyetleri gibi çeşitli şekillerde kullanılabileceği de öngörüler arasında.


Sızan dosyalar yalnızca LinkedIn profil bilgilerini içeriyor gibi görünüyor. Hacker forumundaki örnekte kredi kartı bilgileri veya yasal belgeler gibi hassas verilere rastlanmadı.


6 Nisan'da, büyük bir Facebook veri sızıntısı manşetlere taşındı. 500 milyondan fazla Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve tam isimleri dahil kişisel bilgileri bilgisayar korsanları tarafından çevrimiçi olarak sızdırılmıştı.


Son günlerde artan sızdırma haberleri, siber güvenliğin önemini gözler önüne koyuyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page