top of page
Ara

5 yıl önce Intel hisse senedine 1000 Dolarlık yatırım yapmanın bugünkü karşılığı ne olurdu?

2016'dan beri hisse senedi sahibi olan yatırımcılar genel olarak bazı büyük kazanımlar elde etmeyi başardı

2016'dan beri hisse senedi sahibi olan yatırımcılar genel olarak bazı büyük kazanımlar elde etti. Aslında, SPDR S&P 500'ün son beş yıldaki toplam getirisi %120,4'tür. Ancak bu süreçte bazı büyük hisse senetlerinin diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğine şüphe yok.


Uzun bir maraton: Intel Corporation 2016'dan beri inişli çıkışlı bir yolculuk geçirdi. Ancak yol boyunca birçok mücadeleye rağmen, Intel yatırımcıları bazı iyi genel getiri elde ettiler.


Akıllı telefonların, çevrimiçi oyunların, bulut bilişimin, kripto para biriminin ve diğer yeniliklerin yükselişi, son on yılda yarı iletken talebinde bir patlama yarattı. Maalesef Intel için, inovasyondaki yanlış adımlar ve üretim gecikmeleri, şirket için son beş yılda fırsatların kaçırılmasına neden oldu.


2018 ve 2019 boyunca Intel, müşterilerine tedarik etmek için yeterli CPU üretemedi ve esasen pazar payını rakip Advanced Micro Devices ve diğerlerine ücretsiz olarak devretti. Intel, 2020'de yonga üretim sorunlarının bir kez daha 7 nanometrelik yongalarının üretimini geciktireceğini ve şirketin ilk kez üçüncü taraf üreticilere güvenmek zorunda kalabileceğini söyledi.


2016'nın başında Intel hisseleri yaklaşık 34 Dolardan işlem görüyordu. Hisse senedi 2016 ortasında son beş yılın en düşük noktasına ulaştı ve 24,87 Dolara düştü.


Bu noktadan sonra, hisse senedi önümüzdeki birkaç yıl içinde istikrarlı bir şekilde yükseldi ve 2018'in başlarında 50 dolara ve 2020'nin başlarında ilk kez 60 Dolara ulaştı.


Intel 2021'de, Ötesinde: Intel, Mart ayında stoğu 43,63 Dolara düşüren COVID-19 salgını satışından önce 59,29 Dolarla zirve yaptı. Intel, Ekim ayı sonlarında 2020 düşük seviyelerini yeniden gözden geçirdi, ancak şirketin yeni CEO'su Pat Gelsinger'ı açıklamasının ardından Ocak ayında hisse başına 57 Doların üzerine fırladı.


AMD gibi yarı iletken meslektaşlarının son beş yılda elde ettiği muazzam kazançlar hakkında hiçbir bilgisi olmayan yatırımcılar Intel getirilerinden oldukça memnun kalacaklardı.


Beş yıllık değişken bir dönem boyunca alım yapan ve elinde tutan Intel yatırımcıları önemli bir kar elde etti. Aslında, 2016 yılında satın alınan 1.000 Dolar değerindeki Intel hisseleri, yeniden yatırılan temettüler varsayıldığında bugün yaklaşık 2.408 Dolar değerinde olacaktır.


İleriye baktığımızda, analistler Intel'in önümüzdeki 12 ay içinde yükselmesini bekliyorlar. Hisse senedini kapsayan 33 analist arasındaki ortalama fiyat hedefi 60 dolar, bu da mevcut seviyelerden sadece% 4,5'lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page