top of page
Ara

24-44 yaş aralığındaki kadınlar E-ticaret girişimciliğine daha yatkın

Ideasoft, E-ticaret sektöründeki girişim yapmak isteyen kadın girişimcilerin sayısının yüzde 35 olduğunu belirtiyor


Bu yıl 400 milyar TL’ye ulaşması beklenen e-ticaret sektöründe, hızlanan dijitalleşme ile birlikte sadece pandemide 30 binden fazla online mağaza açıldı. E-ticaret yapmak isteyen kadın girişimciler de yüzde 35 oranında bir artış gözlemlendi.


E-ticaret sektöründeki girişimci ve istihdam sayısında da ciddi bir artış olduğu söyleyen Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara; “Pandemide kadın müşterilerimizin payı oldukça arttı. Bu dönemde ev hanımları ve daha önce çalışma hayatında yer alan kadınların, günümüzde e-ticarete yöneldiğini görüyoruz. E-ticaret yapmak isteyen kadın girişimcilerin sayısının yüzde 35 oranında arttığını söyleyebilirim. Pandemi sonrası evlerde geçirilen süre ile birlikte kadınların aksesuar, gıda, hediyelik eşya, kozmetik, dermokozmetik, ev tekstili gibi alanlarda herhangi bir fiziki mağaza açmadan e-ticaret odaklı iş kurduklarını gözlemledik” dedi.


Şimdiye kadar işini online kanallara taşıyan ve e-ticarete girmek isteyen binlerce kadın girişimciye eğitim verdiklerini söyleyen Özkara; “2019 yılında gerçekleştirdiğimiz “E-ticaret Kadınları” Projesi ile iş hayatına dönmek isteyen pek çok kadına destek verdik, çalışmalarımız hala devam ediyor. İsteyen herkesin e-ticarette başarılı olabileceği konusunda farkındalık sağlamak ve kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanması için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.


Kaynak: Pazarlamasyon

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page