top of page
Ara

2022'in en gözde 5 reklamcılık trendi

2021 göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ama 2022'in dijital dünyaya neler getirecek merak ediyor musunuz?

2021 göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ama 2022'in dijital dünyaya neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Yeni girişimler bol olacak ve dijital reklamcılık uzmanları olarak, önümüzdeki yıl reklam endüstrisine hakim olması beklenen temel eğilimlerle ilgili ilk beş tahminimiz şunları içeriyor:


1. Özelleştirilmiş reklamcılık

Kişiselleştirilmiş reklamcılık olarak da bilinen bu, takip ettiğiniz her hedef kitleye özelleştirilmiş bir reklam gösterme yeteneği anlamına gelir. Müşteriler kişiselleştirmeyi çekici ve ilgi çekici olarak algıladıkça – ancak genel reklamlara maruz kalmaktan aktif olarak hoşlanmıyorlar. Bu, işletmelerin 2022'de faydalanmasını beklenen bir detay. Reklam kişiselleştirmenin bir başka örneği, bire bir videoların artan kullanımıdır. Bunlar, eski moda geleneksel aramalar ve e-postalar yerine markalar ve işletmeler tarafından müşterilerine gönderilen kişiselleştirilmiş video mesajlarıdır.


2. Video reklamcılık

Video reklamcılık piyasada yeni değil, ancak internet, akıllı telefonlar ve genel olarak teknoloji gelişmeye devam ettikçe, bunun önümüzdeki yıl için en büyük dijital reklam eğilimlerinden biri olarak kalması kuvvetle muhtemel.

Bu tür reklamcılıkta, 2022'de ortaya çıkabilecek bazı yenilikçi iletişim yolları vardır. Gerçek zamanlı video akışı her geçen gün daha popüler hale geldiğinden canlı yayın bunlardan biri ve işletmelerin bu tür aracılığıyla reklamları keşfetmesine kapı açıyor.

Çevrimiçi olarak sunulan büyük miktarda içerik nedeniyle, insanlar uzun ticari videolara ve sunumlara maruz kalma fikrine giderek daha az duyarlı hale geliyor. Mümkün olan en doğrudan, hızlı ve özlü iletişimi istiyorlar. TikTok ve Instagram Reels gibi platformların devreye girmesiyle birlikte yapımı kolay, izlemesi kolay, kısa biçimli video reklamların 2022 yılında hiç olmadığı kadar popüler hale gelmesi bekleniyor.

3. Mobil reklamcılık

Mobil reklamcılığın gelecek yılın ana trendlerinden biri olacağı garanti ediliyor. Özellikle Covid-19 salgını sırasında insanlar akıllı telefonlarına ve mobil cihazlarına bağlı olarak her zamankinden daha fazla zaman harcıyor ve markalar bunu biliyor. Bu nedenle, işletmelerin bu araçlarda daha fazla yer almasını ve mobil reklamcılığa yapılan yatırımı artırmasını beklenebilir.

'Hikaye' reklam formatı o kadar popüler hale geliyor ki, sadece Snapchat tarafından değil, Instagram, Facebook, WhatsApp ve en son olarak LinkedIn ve YouTube tarafından da benimsendi. Ancak markalar ve kullanıcılar artık sadece 15 saniyelik hikayeler yayınlamaktan çok daha fazlasını yapabilir. Instagram'ın her kullanıcının kendi filtrelerini oluşturmasına ve böylece diğerlerinin Hikayelerinde kullanmasına izin vermesiyle birlikte, markalar artık müşterileri için ilgi çekici ve eğlenceli deneyimler oluşturma fırsatına sahip.

Ayrıca, oyun içi reklamlar büyüyor. 2020'de herhangi bir mobil oyun oynadıysanız, neden bahsettiğimizi biliyorsunuzdur. En sevdiğiniz oyunda ilerlemeye devam etmek için 30 saniyelik bir reklam izlemeye zorlanmak can sıkıcı olabilse de, bu şüphesiz oyun geliştiricilerin markalarla ortaklaşa yaptıkları oyunlarını ücretsiz tutmak için yaptıkları en yaygın hareketlerden biridir. ücretli. Dolayısıyla, bize göre bu, 2022'de markalar ve işletmeler için bir trend olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Anlık mesajlaşma uygulamalarına bakıldığında, Statista bize yalnızca WhatsApp, Facebook Messenger ve WeChat'in ayda 4 milyardan fazla aktif kullanıcıyı bir araya getirdiğini, ancak ilk uygulamanın şu anda günde yaklaşık 100 milyar mesaj ilettiğini söyledi. Bu rakamlar göz önüne alındığında, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin bütçelerinin daha fazlasını uygulama içi reklamlara yatırmaya başlamasını bekleyebiliriz, böylece tüketiciler, arkadaşları ve aileleriyle düzenli olarak sohbet ederken markaların ürün ve hizmetlerine maruz kalırlar.

4. Görüntülü reklamcılık (Display Ad)

Discovery için geçen ay ne yaptığımızı gördün mü? Reklam afişleri ve sıvı kaplamalar kullanmak, görsel reklamlarda yeni bir trend ve Appetite Creative'de öncü olmaktan gurur duyuyoruz. Discovery ve Eurosport'ta yayınlanan İtalyan Basketbol maçları gibi reklam afişlerine videoların dahil edilmesi büyüyen bir trend ve bunun müşteri katılımını önemli ölçüde artırdığına dair kanıtlar var.

Bu reklam biçimi, pazarlamacıların daha önce ziyaret edilen web sitelerinden toplanan bilgileri kullanmalarına ve web sayfanıza bir daha geldiklerinde onlar için gerçekten önemli olan şeyleri vurgulayan özelleştirilmiş reklamlar sunmalarına olanak tanır. Bu yaklaşım genellikle "yeniden pazarlama" olarak bilinir ve bize göre 2022'deki ana reklamcılık trendlerinden biri olacaktır.

5. Yapay zeka aracılığıyla sunulan programatik reklamcılık

2022'in ortaya çıkaracağı en büyük reklamcılık eğilimi, muhtemelen reklam satın alımlarını otomatikleştirmek için yapay zeka (AI) aracılığıyla programatik reklamların patlaması olacak. Bu, markaların daha da spesifik kitleleri hedeflemesine olanak tanır.

Ayrıca, müşterilere ulaşmak için kullanılan kanalların çeşitliliği arttıkça yönetimi de giderek zorlaşıyor. Programatik platformları AI aracılığıyla yönetmek, herhangi bir kanal üzerinden bireysel reklamlar veya kampanyalar için hedefleme sinyallerini ve gerçek zamanlı uyarlamayı kullandıkları için bu sorunu çözer.

Bu tür reklamlar arasında, ticari amaçlarla sesli arama ve sesli komutların kullanılması, blok zinciri veya 5G ağının tanıtılması gibi heyecan verici trendlerin 2022'de patlama yaşaması muhtemeldir. Dmexco'dan Kai Sulkowski'nin bildirdiği gibi, sesli aramayı özel bir kapasitede kullanın, işlerinde de kullandıklarını söyleyin, markaların ses asistanlarında kullanılmak üzere kendi ses uygulamalarını geliştirmekle ilgilenmelerini bekleyebiliriz. Bu şekilde, Alexa veya Siri, müşterilerin işletmelerle daha kolay ve sık iletişim kurmasını sağlayarak iki taraf arasındaki iletişimi ve etkileşimi artıracaktır.

Alakalı ve ısmarlama içerik kullanarak potansiyel ve mevcut müşterilerle her zamankinden daha özel hedefli görüşmeler yapmak için her zamankinden daha fazla fırsat sunan reklamverenler için heyecan verici bir zaman. 2021 parlak görünüyor – mevcut yeni reklam teknolojisinden en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olun.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page