top of page
Ara

2021 sonunda uzaktan çalışanların yüzdesi rekor seviyeye ulaşabilir

Uzaktan çalışma yaygınlaşması sonuç olarak PC'lere, tabletlere ve bulut hizmetlerine olan talebi tetikleyebilir

2021 sonunda uzaktan çalışanların yüzdesi rekor seviyeye ulaşabilir

Uzaktan çalışma konsepti kalıcı. Araştırma ve danışmanlık firması Gartner, 2021'in sonuna kadar dünyadaki tüm bilgi çalışanlarının yaklaşık yüzde 51'inin uzaktan çalışmasının beklendiğini tahmin ediyor.


Bunu 2019'da evden çalışan bilgi çalışanlarının yüzde 27 idi.


Uzaktan çalışmanın, BT'nin benimsenmesine, kültürüne ve sektörlerin karışımına bağlı olarak dünya çapında önemli ölçüde değişeceğini söyledi. Geliştirme, PC'ler, tabletler ve bulut hizmetleri için talebi tetikleyebilir, tahmin ediyor.


Araştırma firması, 2021'in sonuna kadar uzaktan çalışanların tüm dünyadaki çalışanların yüzde 32'sini oluşturacağını tahmin ediyor. Gartner, "Bu, iki yıl önce 2019'da uzaktan çalışan çalışanların yüzde 17'sine göre" dedi.


Amerika Birleşik Devletleri, 2022'de uzaktan çalışanlar açısından ABD işgücünün yüzde 53'ünü oluşturacak. Avrupa ve Birleşik Krallık'ta, uzaktan çalışanlar 2022'de işgücünün yüzde 52'sini temsil edecek.


Gartner'ın kıdemli araştırma direktörü Ranjit Atwal, “İşverenlerin işgücü ihtiyaçlarını optimize etmek için aynı çözümün hem uzaktan hem de yerinde parçası olan bir hibrit işgücü, işin geleceğidir” dedi.


Firma, tahminleri hazırlarken yazar, muhasebeci ve mühendis gibi meslekleri hesaba kattı. Uzak çalışanlar, haftada en az bir tam gün şirket, devlet veya müşteri sahasından uzakta (hibrit çalışanlar) veya tamamen evden çalışan (tamamen uzaktan çalışanlar) kişilerdir.


“Hindistan ve Çin en fazla sayıda uzaktan çalışan üretecek, ancak genel penetrasyon oranları nispeten düşük kalacak, Hindistan'daki işçilerin yüzde 30'u uzaktan ve Çin'deki işçilerin yüzde 28'i uzaktan çalışıyor” dedi.


Bilişim teknolojileri altyapısı gereksinimlerinde değişiklik

Uzaktan çalışmaya doğru artan geçiş, BT altyapısının gereksinimlerini etkileyecektir. “2024 yılına kadar kuruluşlar, dijital iş dönüşüm planlarını en az beş yıl öne çıkarmak zorunda kalacaklar. Bu planların, uzaktan çalışma ve dijital temas noktalarının kalıcı olarak daha fazla benimsenmesini içeren COVID-19 sonrası bir dünyaya uyum sağlaması gerekecek” dedi.


PC'lere artan talep

Firma, hibrit bir işgücünün PC ve tabletlere olan talebi artırmaya devam edeceğini tahmin ediyor. PC ve tablet gönderileri, 2021'de tarihte ilk kez 500 milyon birim sınırını geçecek.


Bu aynı zamanda, 2021'de genel bulut hizmetlerine yönelik son kullanıcı harcamalarında yüzde 23,1'lik bir büyümeyi tetikleyerek bulut hizmetlerine olan talebin artması anlamına da gelecek.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page