top of page
Ara

2021'de web sitenizin SEO yeteneklerini güçlendirmek için 6 ipucu

SEO kuralları her zaman değişiyor ve birkaç yıl önce işe yarayanlar bugün işe yaramayabilir

2021'de web sitenizin SEO yeteneklerini güçlendirmek için 6 ipucu

SEO kuralları her zaman değişiyor ve birkaç yıl önce işe yarayanlar bugün işe yaramayabilir. SEO'nuzu bir sonraki seviyeye taşımanın yollarını arıyorsanız, işte modern dünya için bazı ipuçları.


1. Mobil cihazlara öncelik veren bir dünya için tasarım yapın

ABD arama trafiğinin %60'ından fazlasının mobil olduğunu biliyor muydunuz? (Bu Statista'ya göre.) Bu eğilime uyum sağlamak için Google 2020'de mobil öncelikli dizine eklemeye geçti. Dizine eklenen masaüstü sürümü değil, artık web sitenizin mobil sürümü.


Mobil indekslemeyi optimize etmek için, mobil sitenizi yükleme süreleri ve gezinme gibi şeyler açısından değerlendirin. Ayrıca, mobil sitenizin yapısal öğelerinin masaüstü sitenizinkilerle aynı olduğundan emin olun.


2. Anahtar kelimeleri kullanın, ancak içeriği gereğinden fazla anahtar kelimelerle doldurmayın

Anahtar kelime kullanımı kavramı oldukça basit gibi görünse de gerçekte sadece bir anahtar kelime kullanmak her zaman yardımcı olmuyor. Anahtar kelimelerin çok sık tekrarlanması, Google'ın algoritmasının sizi "anahtar kelime doldurma" nedeniyle cezalandırmasına neden olur, bu nedenle anahtar kelimeleri dikkatli kullanmak istersiniz.


Çözüm, anahtar kelimeleri yalnızca kulağa doğal geldiği ölçüde kullanmaktır. Anahtar kelimeleri nereye koyduğunuz da önemlidir. Meta bilgi, başlıklar ve alt başlıklardaki anahtar sözcükler, gövde metnindeki anahtar sözcüklerden daha fazla ağırlık taşır.


3. Cevap kutusunu hedefleyin

Bir Google aramasına bir soru yazdığınızda, bazen soruyu yanıtlayan bir metin parçacığı içeren bir kutu görürsünüz. Bu cevap kutusu ve giderek daha önemli hale geliyor.


Bu yüksek görünürlüklü kutuya nasıl inersiniz? Google'ın algoritması, onu belirli bir soruyu doğrudan yanıtlayan metinle doldurur. İçeriğinizde hedeflemek istediğiniz soruyu yazın ve ardından açık, kısa ve doğru bir şekilde yanıt verin.


4. Eski içeriği yeniden başlatın

Birkaç yıl önce başarılı olan blog makaleleriniz veya başka içeriklerinizvarsa, tekrar başarılı olma şansları vardır.


Son birkaç yılda yayınlanan alakalı içeriği arayın. Yeni bağlantılar ekleyin, eskilerini kaldırın, güncel olmayan bilgileri güncelleyin ve yayınlayın. Bu, yeni okuyucuların önünde değerli içerik alır ve ona bir SEO desteği sağlar.


5. Temel web vitals algoritması güncellemesine hazırlanın

Google kısa süre önce, algoritmasının yakında "temel web vitals" olarak adlandırdığı faktörleri dikkate alacağını duyurdu. Bunlar, insanların web sitenizi kullanmasının ve onunla etkileşimde bulunmasının ne kadar kolay olduğunu ölçen kullanıcı deneyimi faktörleridir.


Bu güncelleme Mayıs 2021'de kullanıma sunulacak, bu yüzden şimdi buna hazırlanma zamanı. Google, neleri güncellemeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilecek bazı geliştirici araçları sunar.


6. Kullanıcıya odaklanın

Kitaptaki her kuralı takip edebilirsiniz, ancak günün sonunda web siteniz kullanıcıya hizmet vermezse sayfanız üst sıralarda yer almayacaktır. Google'ın algoritması, en iyi kullanıcı deneyimine sahip sayfalara öncelik verecek şekilde tasarlanmıştır. Öncelikle buna odaklanabiliyorsanız, sonuç olarak SEO'nun birçok yönü yerine oturmalıdır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page