top of page
Ara

2021'de Twitter 'doğrulanmış hesap' sürecini geribildirimlere göre yeniden başlatmayı planlıyor

Ancak görebileceğiniz gibi, doğrulamanın ne anlama geldiğine dair gerçek politika henüz net değil

Şirket hesap doğrulama başvuru sürecini 2017'de sonlandırdıktan sonra Twitter artık mavi onay işaretinizi alma şansı verebilecek hesap doğrulama için uygulamaları yeniden başlatmaya hazırlanıyor ve bu da sizi sonsuza kadar daha fazla hale getiriyor. platformdaki diğerlerinden daha önemli.


Ancak görebileceğiniz gibi, doğrulamanın ne anlama geldiğine dair gerçek politika henüz net değil.


Twitter'ın belirttiği gibi, şu anda, Twitter çalışanlarının niteleyicileri uyguladıkları farklı yollar nedeniyle karmaşaya dönüşen önceki kusurlu sürecini yenilemek için mavi onay işaretinin neyi temsil etmesini beklediklerine dair topluluktan geri bildirim istiyor. ve kimin onaylanıp onaylanmaması vb.


Kamu başvurusu sürecinde ilk duraklamaya neden olan şey bu - çünkü mavi onay işaretinin ne anlama geldiği konusunda bir kafa karışıklığı vardı, hiç kimse bir kişi için kimin onaylanması gerektiğini, kimin olmaması gerektiğini bilmiyordu. Bu, Twitter'ın, nefret söylemine karşı daha fazla önlem almaya çalışmasına rağmen, rapor edilen beyaz üstünlükçü bir liderin profilini doğrulamasına yol açtı. Rozetin "kimlik" veya "onay" anlamına gelip gelmediği konusunda bir belirsizlik olduğu için, Twitter her şeyi geçici olarak sonlandırdı ve o zamandan beri bazı hesaplar hala doğrulanırken, halka açık uygulamalar üç yıldır tamamen kart dışı kaldı.


Şimdi geri dönebilirler - ancak önce Twitter'ın hem dahili hem de harici olarak doğrulamanın gerçekte ne anlama geldiğini net bir şekilde anladığından emin olması gerekir.


Bunu ele almak için Twitter, hangi hesapların doğrulama için dikkate alınması gerektiğine dair önerilen bir genel bakış ve süreci hakkında geri bildirim almak için yeni bir anket yayınladı.


Twitter'ın doğrulama için uygun olması gerektiğini söylediği profillerin ilk kademesi, hesabın o kişi veya kuruluşun gerçek bir temsili olduğunu belirten mavi tik ile derhal kamuya açık bir amaca hizmet eden 'Önemli Hesaplar'dır.


Twitter'ın bu başlık altında açtığı altı hesap türü şunlardır:

  1. Devlet

  2. Şirketler, Markalar ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar

  3. Haberler

  4. Eğlence

  5. Spor Dalları

  6. Aktivistler, Organizatörler ve Diğer Etkili Kişiler

Bunlar oldukça mantıklı - bu kategorilerdeki resmi hesapları işaretlemek açık bir amaca hizmet ediyor ve herkese açık başvuru süreci durdurulmuşken Twitter bu kategorilerdeki hesaplar için doğrulamayı onaylamaya devam etti.


Ancak doğrulama ile ilgili daha karmaşık ve ayrıştırıcı argümanlar, insanlar kendi mavi onay işaretlerini istediklerinde halktan gelir. Çok sayıda takipçiniz varsa ve Twitter'da çok zaman geçiriyorsanız, doğrulanmış hesap rozetinizi almanız mümkün olabilir.


Bu, Twitter doğrulamasıyla ilgili sorunun özüne iniyor - mavi onay işareti basitçe kimliği ifade ediyor mu? Bu durumda, kimlik belgelerini sağlayabilen herhangi birinin uygun olması gerekir mi? Yoksa daha belirsiz ve öznel bir kriter olan şöhreti mi ifade ediyor?


Twitter'ın şu anda belirlemeye çalıştığı şey doğrulama ile ilgili beklentiler üzerine yapılan kamuoyu anketinde Twitter, insanların mavi tikin ne anlama geldiğini düşündüklerine dair bir fikir edinmeye çalışıyor.


Twitter ayrıca, insanların doğrulama rozetini genel bir kimlik niteleyicisi olarak mı yoksa o kişinin Twitter'dan bir onayı olarak mı gördüklerini netleştirmeye çalışır.


Buradaki ayrım belirtildiği gibi, Twitter daha önce şüpheli geçmişi olan kullanıcılara mavi onay işaretleri vermiştir ve insanlar bunu Twitter'ın bir kimlik belirtecinin aksine bu kişiye destek verirken görürlerse, bu marka için bir problem yaratabilir.


Bu nedenle, Twitter'ın rozetinin gerçekte neyi temsil ettiğini netleştirmesi gerekiyor - ancak yine de bu, bu sorunları ele almanın ve daha iyi bir politika formüle etmenin en iyi yolu gibi görünmüyor.


Haziran ayında, Twitter, bir kullanıcının kimliğini doğruladığını gösteren yeni bir doğrulama yöntemiyle gidecek gibi görünüyordu ve tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong bu açıklamayı ortaya çıkardı.

Bu, Twitter hesabınızı 'onaylamak' ile ilgilidir, tam olarak doğrulamakla değil, bu farklı bir profil rozeti biçimi olabilir gibi görünüyordu. Bu, kimliklerini doğrulamak isteyen, hesap doğrulaması için niteleyiciler arasında en üst sıralarda yer almayanlara hitap eder.


Belki de Twitter'ın gitmek istediği şey budur - Twitter'ın belirttiği gibi:


"Mavi doğrulanmış rozet, Twitter'daki hesapları ayırt etmeyi planladığımız tek yol değil. 2021'e girerken, insanlara kendilerini tanımlamaları için yeni hesap türleri ve etiketler gibi daha fazla yol sunmayı taahhüt ediyoruz. Daha fazlasını gelecek günlerde paylaşacağız."


Belki o zaman Twitter, hesap doğrulamasını yalnızca katı bir şöhret veya statü kriterine uyan 'Önemli hesaplar' için kullanılabilir hale getirirken, kimlik belgelerini onaylayan başka bir hesap katmanı da farklı bir türle ekleyebilir. rozeti.


Bu, temel unsurlara hitap ediyor gibi görünüyor - ve neyin 'dikkate değer' olduğu konusunda hala tartışmalar olsa da, yukarıda listelenen kriterler oldukça açık görünüyor. 'Eğlence' kategorisi, 'diğer etkili bireyler' belirteci gibi sorulra yol açabilir. Ancak Twitter'ın bunu onaylamak için dahili bir inceleme paneli varsa, bu daha uygulanabilir bir çözüm olabilir.


Twitter, etkileşimlerde daha fazla şeffaflık sağlamak için bot hesapları için özel rozetler eklemeye çalışıyordu ve bu, uygulamak istediği başka bir kategori olabilir.


Böylece yakında, her birinin kim veya ne olduğunu belirtmek için üç farklı türde hesap rozetimiz olacak.


Bu her şeyi açıklığa kavuşturacak mı? Muhtemelen hayır, özellikle de bu gözden geçirilmiş yönergelere dayanarak doğrulama için hatalı olarak onaylanmış birçok kişi hala platformda dolaşıyor olacak ve bu da rozetin ne anlama geldiğine dair bir düzeyde kafa karışıklığı sağlayacaktır.


Ancak belki Twitter, kuralları gözden geçirip rozetleri artık güncellemeye göre hak kazanamayanların rozetlerini kaldırırsa, bu işe yarayabilir.


Twitter doğrulama anketine buradan katılabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page