top of page
Ara

2021'de dikkat çeken 10 yenilikçi teknoloji girişimi

Son birkaç yılda teknoloji girişimlerinden birkaç yenilikçi teknoloji firmaları faaliyetlerine başladı ve bu kısmen yapay zeka alanındaki son gelişmeler sayesinde gerçekleşiyor

Statista'ya göre, dünya çapındaki yapay zeka girişimleri için finansman, 2019'da 24 milyar dolara ulaştı - 2013'e göre on kat artış yaşandı. Bu şirketlerin bazıları yeni ürünler veya hizmetler sunarken, diğerleri mevcut teknolojileri yeni yollarla sunmayı hedefliyor.


Girişim ​​nedir?

Girişim ​​terimi, ilk faaliyet durumundaki herhangi bir şirketi tanımlar. Talep edildiğine inandıkları bir ürün veya hizmet geliştiren bir veya daha fazla girişimciyi içerir. Başlangıç ​​şirketleri sınırlı gelir ve yüksek maliyetlerle başladığından, genellikle çeşitli kaynaklardan sermaye gerektirirler. Bu tür kaynaklar genellikle banka kredilerini, devlet bağışlarını, iş inkübatörlerini ve risk sermayedarlarını içerir.


Teknoloji girişimi ifadesini duyduğunuzda, muhtemelen aklınıza gelen tek şey Silikon Vadisi'ndeki en küçük alandır ve bu şaşırtıcı değil. 1,6 trilyon dolarlık ABD, dünyanın en büyük teknoloji pazarı olmaya devam ediyor.


Ancak, bir girişimin başarısı sadece konumun ötesine geçer. İşte en iyi teknoloji girişimlerinin bazı özellikleri.


En iyi girişimler nelerdir?

En iyi girişimler benzer özellikleri paylaşır. Örneğin, ürün-pazar uyumunu kapsamlı bir şekilde araştırırlar ve geri bildirimleri ciddiye alırlar. En iyi girişimler, ilgili ürün veya hizmetleri satmanın yanı sıra bağlı topluluklar da oluşturur. Dahası, en iyi girişimler yıkıcı fikirlere dayanır - mevcut bir pazardaki statükoyu değiştirir.


İşte başarılı teknoloji girişimleri arasında ortak olan niteliklerin bir dökümü.


Tüketicilerin istediği ürünleri satar

Her başarılı başlangıç, müşterilerin istekli ve satın alabileceği bir ürün veya hizmet satar. Başka bir deyişle, mükemmel bir ürün-pazar uyumu, olumlu bir sonuç için hayati önem taşır.


Ürün-pazar uyumunun tanımı oldukça basit görünse de, birçok girişim bununla mücadele ediyor.


Bir CBI raporuna göre, girişimlerin başarısız olmasının başlıca nedeni piyasa talebini yanlış okumalarıdır. Aslında, başarısız girişimlerin yüzde 42'si başarısızlıklarını kötü bir piyasa uyumuna bağladı.


Başarılı girişimler ise detaylı pazar araştırması yapar. Dahası, ortaya çıktıkça, araştırmaya yanıt olarak bir başlangıç ​​kavramı veya fikri düzenlemeye isteklidirler.


Ürün-pazar uyumunu anlamak, başarı için daha iyi bir temel oluşturur.


İşte başarılı teknoloji girişimleri arasında ortak olan nitelikleri


1. Tüketicilerin istediği ürünleri satar

Her başarılı başlangıç , müşterilerin istekli ve satın alabileceği bir ürün veya hizmet satar. Başka bir deyişle, mükemmel bir ürün-pazar uyumu, olumlu bir sonuç için hayati önem taşır.


Ürün-pazar uyumunun tanımı oldukça basit görünse de, birçok girişim bununla mücadele ediyor.

Bir CBI raporuna göre, girişimlerin başarısız olmasının başlıca nedeni , piyasa talebini yanlış okumalarıdır. Aslında, başarısız girişimlerin yüzde 42'si başarısızlıklarını kötü bir piyasa uyumuna bağladı.


Başarılı girişimler ise detaylı pazar araştırması yapar . Dahası, ortaya çıktıkça - araştırmaya yanıt olarak - başlangıçtaki bir kavramı veya fikri değiştirmeye istekliler.


Ürün-pazar uyumunu anlamak, başarı için daha iyi bir temel oluşturur.


2. Küçük bir pazar testi ile başlar

En başarılı girişimler, küçük bir test pazarı ile başlar. Bir ürün veya hizmetin büyük bir pazara hitap ettiğini bulduktan sonra, net seçim hepsini bir kerede almak olabilir. Ancak bu çok büyük bir hata olabilir.


PayPal'ın kurucu ortağı Peter Thiel, "Bu, kategorileri doğru tanımlamadığınızı gösterir" dedi. "Ve şu ya da bu şekilde çok fazla rekabetle başa çıkacaksınız."


Ayrıca, işletmelerin yüzde 70'inden fazlasının erken ölçeklendirme nedeniyle başarısız olduğunu gösteriyor. Bu arada, başarılı şirketler küçük başlar ve büyüdükçe süreçlerinde ince ayarlar yapar.


Örneğin, Mark Zuckerberg başlangıçta başlattı Facebook içinde HAVARD diğer köklü okullardan ardından. Platform sonunda dünyanın en büyük sosyal medya platformu haline geldi.


3. Yıkıcı fikirlere dayalı

En başarılı girişimler - özellikle teknoloji endüstrisinde - yıkıcı fikirlere dayanıyor .

Bir Harvard İşletme Okulu profesörü Clayton Christensen'in ortaya attığı ifade “yıkıcı teknoloji kavramına göre "Bu, devasa getiri sağlamak için statükoyu değiştirmek ve mevcut pazarı büyütmek" anlamına gelir.

Bununla birlikte, bir şirketi yıkıcı yapan faktörler özneldir. Birincisi, yıkıcı fikirler bir şirketin kapladığı alana göre değişir. Bu aynı zamanda girişimin neyi başarmayı umduğuna da bağlıdır.


Gelirleri artırmanın yanı sıra, yıkıcı bir fikir müşterilerinizi memnun etmeli ve aynı anda rakipleri rahatsız etmelidir.


4. Ciddiye geribildirim alır

Başarılı girişimlerin temel özelliklerinden biri , geri bildirime uyum sağlama yetenekleridir.

Yatırımcılardan, danışmanlardan veya müşterilerden olsun, en iyi girişim şirketleri geri bildirimlerden değer elde ediyor. Daha sonra bu yanıtları ürünlerini, hizmetlerini veya iş modellerini iyileştirmek için kullanırlar.


Mentorluk girişimlerinin üç kat daha hızlı büyümesi ve yedi kat daha fazla para toplaması şaşırtıcı değil.


En bilgili kurucular, başarılarından ve hatalarından ders almak için mentorlarla ilişkiler geliştirir. Dahası, bu danışmanlara erkenden güvenmek, kurucuların kritik şeylere odaklanmasına yardımcı olur.


5. Bağlı topluluklar kurar

Çoğu yerleşik şirketin aksine, başarılı başlangıç şirketleri genellikle yeni müşteriler edinmenin ötesinde düşünürler. Bunun yerine, bir topluluk oluşturmaya ve dahil etmeye çalışırlar .

Örneğin, ProductHunt, kullanıcılarıyla Twitter'da etkileşim kurarak büyük bir çevrimiçi takipçi kitlesi oluşturmayı başardı.


Neyse ki, sosyal medyanın yanı sıra bağlı bir topluluk oluşturmak için birkaç başka forum da var . Bunlar, çevrimiçi forumları ve Slack gibi mesajlaşma uygulamalarını içerir . Potansiyel müşteriyle doğrudan iletişim kurmak için uygun bir araçtır.


Girişim ​​şirketlerinin niteliklerini düşündükten sonra doğrudan konuya geçelim.


2021'de dikkat çeken on Teknoloji girişimi

Önümüzdeki yıl belirli bir sıra olmadan dikkat etmeniz gereken on yenilikçi teknoloji girişimi.


1. INK

INK, arama motorlarında içerik performansını optimize etmenin yollarına odaklanan bir içerik teknolojisi şirketidir .


Şirket, " hikaye anlatıcılarının arama kaderlerini kontrol altına alabilecekleri bir dünya yaratmayı umuyor. Bu yüzden, arama motoru görünürlüğünün kontrolünü sunan INK adlı bir SEO yazma platformu geliştirdi.


INK'in yazma editörü, içeriğinizi arama motorları için optimize etmeye yardımcı olacak bir görevler listesi içerir. Dahası, yazılım size bu görevleri tamamlarsanız sıralama olasılığınızın ne kadar yüksek olduğunu da söyler.


INK'in 2020 ABD Arama Ödülleri'nde en iyi arama yazılımı aracı kategorisine aday gösterilmesi şaşırtıcı değil . Benzer şekilde, yazılım platformu 2020 İçerik Pazarlama Ödülleri finalistiydi. Şirket, Michael Umansky, Alexander De Ridder ve Gary Hayman tarafından kuruldu.


2. SoLo Funds

SoLo Funds, basit bir misyonla başlayan teknoloji odaklı bir finansal platformdur. Ve bu, 1.000 doların altındaki düşük faiz oranlı kredilere hızlı erişim sağlamak içindir.


Bunu akılda tutarak, Los Angeles merkezli teknoloji şirketi, borç verenleri ve borç alanları birbirine bağlayan SoLo adlı bir iOS uygulaması piyasaya sürdü.

SoLo, en ileri teknolojisi sayesinde, bireylerin geleneksel finans kurumlarının gözden kaçırmış olabileceği kredi itibarını değerlendirebilir. Yazılım, ödünç alanların belirlenmesi için birkaç veri noktasından ve bir makine öğrenimi sürecinden yararlanıyor.

SoLo Fonları büyük değerlendirmeleri ve tonlarca vardır tanıma dahil Yıl 2020 Başlangıç ödülünün sahibi oldu.

3. Ohmconnect

OhmConnect, San Francisco tabanlı girişim, enerji yönetimi aracılığıyla çözümler akıllı sayaç analitiği sağlamayı hedefliyor.

2014 yılında, tek bir amaç üzerinde birleşen farklı iş deneyimleriyle üç kişi tarafından Cadir Lee, Matt Duesterberg ve Curtis Tongue kuruldu. Uzun vadeli sürdürülebilir enerji zorluğunun üstesinden gelmek hedefliyorlar.


Böylece üçlü, enerji tasarruflarını oyunlaştırmanın bir yolu olan OhmConnect'i geliştirdi. Kullanıcılar kaydolabilir ve Ohmconnect'i Wi-Fi termostatlarına, elektrikli arabalarına ve diğer akıllı cihazlarına bağlayabilir. Bu şekilde, sistem otomatik olarak ne zaman enerji tasarrufu yapılacağını önerebilir.


Katılan kullanıcılar, enerji tasarruflarını ek bir nesil olarak pazarlara satabilirler. Raporlara göre, ortalama tasarruf yılda yaklaşık 100 dolar. Şirketin California kullanıcılarına 300.000 dolardan fazla para ödediği bildirildi .


Ohmconnect nispeten genç olmasına rağmen, şimdiden 100.000'den fazla kullanıcıya ulaştı. Önümüzdeki yıl şirketin nasıl büyüyeceğini merak ediyoruz.


4. Attestiv

Attestiv , dijital medya ve verilerin gerçekliğini doğrulayan bir bilgi teknolojisi şirketidir. Yapay zekadaki gelişmeler sayesinde, derin sahtekarlıkları tespit etmek her zamankinden daha zor. Bu nedenle, depolanan bir varlığın orijinalliğini ayırt edebilecek bir çözüm geliştirmek gerekli hale gelir.


Attestiv'in yaptığı da budur. Şirket , dijital medyanın gerçekliğini sağlamak için AI ve blockchain teknolojisini kullanıyor . Bu şekilde, organizasyonlara dolandırıcılığı önleme ve tespit etme konusunda yardımcı olabilir .


Attestiv , 2 milyon dolarlık tohum topladıktan kısa bir süre sonra , sigorta dolandırıcılığıyla mücadele etmek için başka bir blockchain firması olan Algorand ile işbirliği yaptı.


Attestiv şu anda birçok ödülün tadını çıkarıyor. Ve buna sigorta pazarındaki teknolojik yeniliği için 2020 Insurtech 100 dahildir.


5. Kaia Health

Kaia Health , kronik hastalığı olan hastalara uygun maliyetli ve etkili bir rahatlama sağlamayı amaçlayan bir dijital tedavi girişimidir . Bunlar sırt ağrısı ve KOAH'ı içeriyor.


Bu hedefe ulaşmak için şirket, yapay zeka ve bilgisayar görüşü gibi teknolojilerden yararlandı . Ayrıca, uygulaması aracılığıyla disiplinler arası tedaviler sunmak için tıp personeli ile birlikte çalışır.

Diğer bir deyişle Kaia Health, düşük maliyetle farmakolojik olmayan tedavilere hızlı erişim sağlar.

Bu listedeki diğer girişimler gibi Kaia Health, 2016 yılında kurulmuş nispeten yeni bir şirkettir. Ancak, halihazırda dijital terapi programına 400.000'den fazla kullanıcı kaydettirmiştir. Dahası, şirketin 48 milyon dolarlık toplam fonu var.


6. Emoty.AI

Emoty.AI, duygu algılama çözümlerine odaklanan bir Türk teknoloji girişimidir. Aşağıdakiler gibi belirli fizyolojik verileri analiz etmek için derin öğrenme tekniklerini kullanır:


Göz takibi

Mikro ifadeler

Poz algılama

Stres analizi

Diğerlerinin yanı sıra öğrenci analizi


Emoty.AI, pazar araştırması çözümleri sağlamak için duygu algılama teknolojisini kullanır. Örneğin, sinema prodüksiyonu ve UX test şirketleri davranış analizinden yararlanabilir. Şirket sadece yaklaşık bir yıldır varlığını sürdürüyor. Ancak, sektörlerinde devrim yaratan yenilikçi teknoloji girişimlerinden biridir.


7. Privacy.com

Privacy.com, kişisel bilgileri paylaşmadan çevrimiçi alışveriş yapmak için yenilikçi bir yol sunan bir fintech şirketidir.


Girişim herkesin ücretsiz sanal ve tek kullanımlık kredi kartı numaralarını oluşturmasına olanak sağlar. Bu şekilde, kullanıcılar kişisel bilgilerini çevrimiçi satıcılarla veya ödeme platformlarıyla paylaşmak zorunda kalmaz.


Tahmin edebileceğiniz gibi, fikir oldukça popüler.


Aslında, Privacy.com'un son üç yıl içinde beş milyondan fazla sanal kart numarası çıkardığı bildiriliyor ve bu şaşırtıcı değil. Hizmet, kullanıcıların e-ticaret güvenlik ihlallerinden kaynaklanan sorunlardan kaçınmasına yardımcı olur.


Privacy.com geçtiğimiz günlerde A Serisi fonlamada 10,2 milyon dolar topladığını duyurdu.


8. Xbird

Xbird , sağlık sektöründe yazılım çözümleri sunan, Berlin merkezli bir medikal yapay zeka şirketidir.

2015 yılında kurulan bu Alman girişim, daha iyi sonuçlar için tedavileri kişiselleştirmek için yapay zeka destekli sağlık hizmetlerini kullanıyor. Bu, sağlık risklerini tahmin etmek ve önlemek için akıllı telefonlardan ve giyilebilir cihazlardan gelen verileri analiz etmeyi içerir.


Şu anda, Xbird diyabet tedavisine odaklanıyor . Şirket, diyabet hastalarında davranışlarını ve yaşam tarzlarını kaydederek hipoglisemiyi önlemek için algoritmasını kullanıyor.


Xbird'ün şu anda iki yatırımcısı var.


9. AirGarage

AirGarage , hem park yeri sahipleri hem de müşteriler için hepsi bir arada bir uygulama sunar.

Başlangıç teknolojik açıdan gelişmiş park çözümleri ve hizmetleri sağlamak amacı ile başladı. Bu nedenle, bir bölgedeki park yerini yönetme gereksinimlerini karşılayan bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.

Bunlar, birkaç isim vermek gerekirse ziyaretçi kaydı, yaptırım, ödeme tahsilatı ve müşteri desteğini içerir.


AirGarage, hem melek yatırımcılardan hem de risk sermayedarlarından 2 milyon dolarlık bir fon topladı. Ayrıca şirket şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 22 eyalette otoparkları yönetiyor.

10. Jeenie

Jeenie, işitme güçlüğü çeken kullanıcılara isteğe bağlı bir İşaret Dili Tercümanı sağlıyor.

Dil hizmeti dünyasına hızlı bir bakış, pahalı ücretlerini ortaya koyuyor. Şirketin Kurucusu ve CEO'suna göre, Kirsten Brecht Baker, yüz yüze çevirmenler saatte 90$, 125$ arasında ücret talep ediyor.


Jeenie burada devreye giriyor. Yüz yüze hasta iletişimi için, kullanıcıları HIPAA tarafından eğitilmiş canlı bir tercümanla, dakikası 1$ veya daha az maliyete görüntülü görüşmelere bağlayan mobil bir platformdur.


SoLo Funds gibi Jeenie de Yılın Girişimi ödülünü kazandı.

0 yorum
bottom of page