top of page
Ara

2021'de 6 etkili influencer pazarlama stratejisi

Bu basit ipuçları, markaların etkileyici pazarlamadan en iyi şekilde yararlanmasına ve tüketicileriyle değere dayalı ilişkiler kurmasına yardımcı olacaktır

Bu basit ipuçları, markaların etkileyici pazarlamadan en iyi şekilde yararlanmasına ve tüketicileriyle değere dayalı ilişkiler kurmasına yardımcı olacaktır

Doğru platforma odaklanın

Tüm sosyal medya sitelerinde aynı anda eşit derecede başarılı bir marka varlığı oluşturmaya çalıştıysanız, her platformun farklı bir pazarlama yaklaşımı ve içerik formatı gerektirdiğini ve her şeyi uygun şekilde hazırlamak için çok zaman ve çaba harcamanız gerektiğini bilmelisiniz. Elbette, içeriğin bir bölümünü birkaç sosyal ağ için yeniden kullanabilirsiniz. Ancak yine de markanızın bu platforma özgü içeriğiyle doldurulması gereken önemli bir boşluk var.


Markanızı farklı platformlarda pazarlayarak büyük olasılıkla farklı tüketici segmentlerine hizmet etmiş olursunuz. Şimdi, hangi kitleyi hedeflemeyi düşündüğünüzü ve hangi platformda en aktif olduğunu düşünün. Etkileyici pazarlamayı başlatırken bu platforma odaklanın. İster bir başlangıç, ister yerleşik bir işletme olun, doğru platformu seçmek önemli bir adımdır.


Birlikte çalışmak istediğiniz doğru influencerları belirleyin

Ardından, markanızı hedef kitlenize nasıl bir insanla tanıştırmak istediğinizi net bir şekilde tanımlamanız gerekir. Şirketinizi potansiyel olarak topluluklarına destekleyebilecek ideal bir düşünce liderinin yaratıcı bir portresi olan etkileyici bir kişi oluşturmanız şiddetle tavsiye edilir. Influencer’ınızın popüler olması gereken sektör nedir? Etkileyici türünüzü tanımlayın: Değerli ürün incelemeleri sağlamalı mı, en son haberler hakkında yazmalı mı yoksa belirli bir alanda tanınmış bir uzman mı olmalı?


Influencer değerlerinin marka değerlerinizle eşleşip eşleşmediğine bakın. Ayrıca tercih edilen demografik parametreleri belirleyin: yaş, cinsiyet ve konum. Influencer çabaları için şirketinizin ödemeye hazır olduğu oranı hesaplayın. Bu parametre seti, ister manuel olarak etkileyicileri arayın, ister zaman kazanmak için özel influencer pazarlama otomasyon araçlarını kullanın, doğru yaratıcıyı bulmanızı kolaylaştıracaktır .


Doğru iletişim yaklaşımını bulun

Etkileyicilere ulaşırken, gelen kutularının yüzlerce benzer e-postayla aşırı dolu olabileceğini unutmayın. Kendinizi ve markanızı kısaca tanıttıktan sonra ilk iki veya üç cümlede doğrudan konuya girerek zamanlarına saygılı olun. Etkileyicinin markanızın ne yaptığına dair merakını artırmaya çalışın ve aynı dili konuştuğunuz için onları dahil edin. Influencer'ın kitlesi için sadece reklam değil, gerçekten ilginç ve değerli içeriğin birlikte oluşturulmasını önerin.


İçerik oluşturuculara, şirketinizin bu işbirliği için ödeme yapmak zorunda olduğunu bildirin ve bir konuşmanın başında etkileyicinin ücretini sormak ayıp değildir. İçerik oluşturucunun finansal beklentilerini bileceğiniz ve pazarlama bütçenizin bunu karşılayıp karşılayamayacağını tanımlayabileceğiniz için her iki tarafın da zamanını kurtaracaktır. Daima kibar ve saygılı bir iletişim tonu belirleyin.


Marka hikayenizi anlatmak için influencerlara güvenin

Etkileyicilere yaratıcı özgürlüklerini bırakın. Bu ipucunu birçok kez duymuş olabilirsiniz, ancak uygulama söz konusu olduğunda ellerinizi kontrol panelinden çekmek zordur. İyi bir araştırma yaptınız ve mükemmel etkileyici kişiliğinize uyan yaratıcıyı buldunuz. Markanızın hedeflerine ulaşmanıza yardımcı olabilecek kişi büyük olasılıkla, ancak asıl koşul, içerik fikri ve üretim sürecine müdahale etmemek. Tabii ki influencerdan gerekli açıklamaları yapmasını ve markanızın içeriğe yönelik isteklerini dile getirmesini isteyebilirsiniz, ancak ısrarcı olmayın. Bu insanlar, bu sosyal medya platformunda neyin işe yaradığını sizden daha iyi biliyorlar ve izleyicilerinde neyin yankı uyandırdığını iyi anlıyorlar. Orada zaten başarılı oldular ve markanızın da aynısını yapmasına yardımcı olabilirler.


Uygun bir açıklama yapın

Uygun bir açıklama yapmayı unutmayın. Birçoğunun düşündüğünün aksine, içeriğin sponsorlu olduğunu söylemek, içeriği daha az güvenilir veya özgün yapmaz. Açık ve iyi düşünülmüş bir açıklama hazırlamak, markanızı olası kural ihlallerinden koruyacak ve yasal bir karmaşaya girmemenize yardımcı olacaktır. Etkileyenler, hepimiz gibi yalnızca insanlardır, bu nedenle bazı yeni yasal yönergelerinin farkında olmayabilirler. Sürecin bu kısmı, her iki tarafın da yasal olarak korunacağından emin olmak için markanın özel dikkat ve kontrolünü gerektirir.


Influencer pazarlamacılarının en yaygın hatalarından biri, Hikayelerdeki tutarsız açıklamadır. Bazen sponsorlu bir gönderi bir reklam olarak uygun şekilde ifşa edilir , ancak buna karşılık gelen bir Hikaye ifşa edilmez. Her gönderinin, Öykünün, IGTV'nin veya makaranın net bir açıklama, iyi görünür bir reklam etiketi ve #ad hashtag'i içerdiğinden emin olun.


Influencer içeren ürünü tanıtın

Şirketler, ürünlerini halka ilk kez sunarken uzun yıllardır ünlülerle işbirliği yapıyor. Ancak, pazarlama o zamandan beri değişti. İnsanlar, özellikle onaylanmış malları satın almak söz konusu olduğunda, ünlülerden daha fazla etkileyicilere güvenir. Nedenini merak ediyor musun? Ünlülerin genellikle çok çeşitli ilgi alanlarını kapsayan geniş bir kitlesi vardır. Aksine, etkileyicilerin izleyicileri daha dar ve daha spesifiktir. Etkileyiciler nişlerinde uzman olarak algılanır, bu nedenle tavsiyeleri tüketicilere daha güvenilir görünebilir.


Marka etkinizi genişletmeye hazır mısınız?

Influencer pazarlama, markaların sadık bir kitle kazanmasını ve gelecekteki tüketicilerle etkileşim kurmasını sağlayan en güçlü uygulamalardan biridir. Ancak, bu stratejinin başarısı temel olarak pazarlamacının bu yaklaşımın tüm nüansları ve tuzakları konusundaki anlayışına ve farkındalığına bağlıdır. Bu yolda daha kolay ilerlemenize yardımcı olabilecek altı basit ipucunu burada paylaştım. Peki, etkileyici pazarlama yoluyla markanızın sosyal etkisini genişletmeye başlamaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise, süreçlerde daha verimli gezinmek için bu birkaç uygulamaya bakın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page