top of page
Ara

2020'de akıllı telefon üretimi %11 azaldı

Geçen yıl birçok işletme için çalkantılı geçti ve akıllı telefon üreticileri de etkilendi

Geçen yıl birçok işletme için çalkantılı geçti ve akıllı telefon üreticileri de etkilendi

Geçen yıl birçok işletme için çalkantılı geçti ve akıllı telefon üreticileri de etkilendi. TrendForce'a göre şirketler 1,25 milyar cihazı itti - bu, 2019'a kıyasla %11 daha az.


İlk altı marka Samsung, Apple, Huawei, Oppo ve Vivo'ydu, Huawei ticaret yasağı nedeniyle en çok zorlanan şirket oldu ve ABD yönetimi, Huawei ile Google işbirliğine izin vermedi ve son zamanlarda uygulanan yaptırımlar şirketi oldukça zor durumda bıraktı.


Önümüzdeki 12 ay, piyasada sağlam bir toparlanma görmelidir. Analistler, yükselen pazarlarda güçlü bir cihaz değişimi dalgası ve talep artışı bekliyorlar. 2021 için yıllık küresel akıllı telefon üretiminin 1,36 milyar birim veya 2020'ye göre %9 artış olacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, Huawei için tahmin korkunç ve şirketi hacim olarak İlk 5'in dışına itiyor ve pazar payı sadece %3'e düşüyor. Cesur tahmin ayrıca iTel, Tecno ve Infinix gibi markaların sahibi Transsion'un büyük bir büyüme göreceğini ve Huawei'yi geçeceğini gösteriyor.


5G, 2021'de önemli bir tartışma noktası olmaya devam edecek. Beklentiler, penetrasyonun %37'ye yükselmesi, ancak dökümhane kapasiteleri nedeniyle üretimin sınırlı kalacağı yönünde. TrendForce, akıllı telefon markalarının yüksek hedeflediğini ve üretim hedeflerini artıracağını, fabrikaların zamanında kaç tane cihaz ve bileşenin çıkarabileceğini sınırlandıracağını söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page